zupa z zielonym curry

Ostra zupka 🙂 Takie prawie leczo, jednak nadal pod postacią zupy 🙂


zupa z zielonym curry
Wydruk przepisu
zupa z zielonym curry
Wydruk przepisu
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Pieczarki i cebulę pokroić w półplasterki. Do wysokiej patelni wlać trochę wody, wsypać 1/2 łyżeczki soli i wrzucić pieczarki z cebulą. Zagotować/poddusić, aż cebula będzie miękka.
  2. W dużym garnku ugotować kurczaka dodając łyżkę rosołku, 2 łyżki domowej vegety i pozostałą sól. Mięso po ugotowaniu wyjąć, wystudzić, pokroić w kostkę, wrzucić do zupy pod sam koniec gotowania.
  3. Do garnka z wywarem mięsnym wsypać pieczarki z cebulą, paprykę i cukinię, gotować, aż cukinia będzie miękka, a papryka półmiękka.
  4. Dodać pomidory z puszki, przecier i pastę curry. Gotować jeszcze przez 20 minut.
Pozostałe informacje

SMACZNEGO 🙂

Udostępnij ten przepis
 
Powered byWP Ultimate Recipe

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *