domowa kostka rosołowa

Przepis znaleziony na jakiejś stronie internetowej, przetestowany i zmieniony pod moje kubki smakowe. Dwie łyżki takiej przyprawy odpowiadają 1 kostce rosołowej.

KOSTKA ROSOŁOWA
Wydruk przepisu
KOSTKA ROSOŁOWA
Wydruk przepisu
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Warzywa zetrzeć na bardzo drobnej tarce lub zmiksować, zblendować czy co tam jeszcze, zioła zmielić, posiekać, zblendować. Wszystkie składniki dać do głębokiej patelni. Gotować pod przykryciem jakieś 20 minut, a potem na małym ogniu godzinę (co jakiś czas przemieszać) - ma zgęstnieć. Taką pastę można raz jeszcze zblendować ale warto wtedy wyjąc najpierw liście laurowe i ziele angielskie. Gotową pastę przełożyć do małych słoiczków i dać do lodówki lub do pojemników na lód i do zamrażarki.
Udostępnij ten przepis
 
Powered byWP Ultimate Recipe

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *